Hatalmas balesetet szenvedett Mick Schumacher

A Haas pilótája 273 km/órával csapódott a falba.


Óriási balesetet szenvedett Mick Schumacher a Szaúdi Nagydíj időmérő edzésén.

Mick Scumacher számára jól indult a Szaúdi nagydíj. A fiatal német magabiztosan kvalifikálta magát az időmérő edzés második szakaszába. Ezt követően azonban félelmetes fordulatot hozott számára a versenyhétvége. A Haas pilótája a Q2 során az első szakaszon az egyik kerékvető annyira megdobta, hogy eltalálta a 9-es kanyar falát, majd egészen a 12-es kanyarig csúszott.

A pilótát hosszú időbe telt kiszabadítani az autóból, ezt követően pedig egyből mentőbe helyezték és kórházba szállították. A csapata tájékoztatása szerint Schumacher az eszméleténél van és kommunikált az orvosokkal.


A Haas legújabb információi szerint, Mick Schumacher fizikálisan rendben van és már édesanyjával is beszélt. Később a francia Canal+ beszélt Schumacher orvosával, aki azt mondta, hogy a pilóta feláll és tud beszélni. Arra számít, hogy a Haas versenyzője a kórházi kivizsgálás után részt vehet a holnapi versenyen.

Az időmérő edzést határozatlan időre félbe szakították.
A kvalifikáció egyébként sem volt eseménytelen. A Q1-ben Latifi balesete miatt került elő a piros zászló. A legnagyobb meglepetést azonban Lewis Hamilton produkálta, aki már a kvalifikáció első szakaszában búcsúzott.

Borítókép: Twitter.com/Haas F1 Team

Videók