Három pilótával száll harcba az Eb-aranyért a magyar kamionos csapat

Az OXXO Energy Truck Race Team bejelentette együttműködését a Frankie Truck Race Teammel, melynek keretében 2012-től mint Frankie OXXO Truck Racing Team indul a FIA Kamion Európa-bajnokságon, három versenykamionnal, három pilótával.


A teljes gyári MAN támogatást megkapva idén az Európa-bajnoki címért száll harcba mind egyéniben, mind pedig csapatszinten a magyar versenyistálló.
 
A pilóták: Kiss Norbert (Magyarország), Frankie Vojtisek (Csehország), Alexander Lvov (Oroszország)
 
Mindhárom pilóta technikailag teljesen megegyező kamiont fog vezetni, és egymásra maximálisan figyelve, egyenlő feltételekkel vág neki a 2012-es szezonnak, így csak saját ügyességükön múlik majd, hogy ki végez előrébb a bajnoki táblázaton.
 
A versenykamionok jelenleg is Csehországban épülnek, ahol a cseh és magyar mérnökök és szerelők, illetve az MAN szakemberei gőzerővel dolgoznak azon, hogy az első éles tesztre megépüljenek a kamionok. A teszt április 16-án, Nogaróban kerül megrendezésre, az MAN szervezésében.
 
Magyarországon a kamionok leleplezésével egybekötött sajtótájékoztató a teszt után, április végén kerül megrendezésre, a pontos dátum illetve helyszín később kerül nyilvánosságra. 
 

Videók