Hamilton számára „semmit nem jelentene” a Red Bull-lal bajnoki címet nyerni

A Mercedes hétszeres világbajnok versenyzőjét a szezon végén hozták szóba a címvédőkkel.


Lewis Hamilton eltökélt szándéka, hogy megszerezze a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címét, de nem érzi úgy, hogy ez egy Red Bullban sokat jelentene számára, tekintve a Mercedeshez fűződő múltját.

Hamilton úgy véli, hogy egy esetleges világbajnoki cím a Red Bull jelenlegi dominanciáját látva "nem sokat jelentene számára", miközben a hőn áhított nyolcadik bajnoki címére hajt.

A brit versenyző már a második egymást követő szezonban nem tudott futamot nyerni, mivel a Mercedes jócskán lemaradt a Red Bull és Max Verstappen mögött az idei W14-es konstrukcióval.

A korábban mindenkit legyőző alakulat 2011 óta először nem tudott győzelmet szerezni egy szezonban, a csapatfőnök, Toto Wolff pedig valódi forradalmat ígért a 2024-es jövő évi autóval kapcsolatban, miközben Hamilton a hetedik világbajnoki címére törekszik a Mercedes csapatával, összességében pedig a nyolcadikra.

A hétszeres világbajnok a 2021-es Szaúd-arábiai Nagydíj óta nem nyert futamot, és az idei szezonzáró hétvégén határozottan elutasította a Red Bull megkereséséről szóló állításokat, Hamilton pedig még az év elején írt alá egy új, kétéves szerződést a 2024-es és 2025-ös szezonra.

Lewis Hamilton egyébként karrierje során először végzett a harmadik helyen a világbajnoki pontversenyben, így a december 8-án rendezendő év végi díjátadó ceremónián az ő jelenlétére is számítani lehet, hogy átvegye a harmadik helyért járó díjat.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók