Hamilton: semmit sem fejlődtünk az elmúlt öt versenyhétvégén

A brit szerint nincs túl sok változás.


Lewis Hamilton úgy érzi, a Mercedes szinte semmit nem fejlődött a szezon kezdete óta.

Az „Ezüstnyilak” rajongóinak számára a miami versenyhétvégén egy pillanatra felcsillant a remény, George Russell ugyanis sziporkázott a második szabadedzésen és a leggyorsabb kört produkálta. A fiatal brit a csapat legnagyobb megdöbbenésére azonban az időmérőn már a Q2-ben búcsúzott. Lewis Hamilton ugyan eljutott az edzés utolsó szakaszáig, de csak a hatodik rajthelyet sikerült megcsípnie. Végül egy biztonsági autós szakasz visszahozta Russellt a játékba, és a frissebb felülmúlta felül a hétszeres világbajnokot. A Mercedes végül 18 pontot szerzett, ami jónak számít, ha az eddigi futamaikat nézzük, ugyanakkor látszik, hogy az istálló még mindig nem tudja felvenni a versenyt a Red Bullal és a Ferrarival.

Hamilton úgy gondolja, hogy tempóban mit sem javultak a kezdetektől, ugyanakkor úgy érzi a pattogás problémája javult valamelyest.

„Ugyanolyan a sebességünk volt, mint az első futamon”
– emelte ki.

„Csak tovább kell próbálkoznunk. Ezen az öt versenyen nem fejlődtünk. Bízom benne, hogy valamikor sikerülni fog, de tovább kell próbálkoznunk, és keményen kell dolgoznunk.”

„A pattogás nem volt olyan rossz Miamiban – pályánként, versenyenként változhat. Nem volt túl rossz Miamiban… de egyszerűen nem voltunk gyorsak” – tette hozzá.

A Mercedes immár 62 pontos hátrányban van a konstruktőri versenyben vezető Ferrarival szemben.

Forrás: formula1news.co.uk

Borítókép: Twitter.com/Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Videók