Hamilton Red Bull-Renaultba ülhet

Jót tenne Hamiltonnak, ha lejáró szerződése után eligazolna a McLaren-től, és beülne a Red Bull egyik versenygépébe, legalábbis ezt állítja 1996 világbajnoka, Damon Hill. Vajon ez egy önbeteljesülő kijelentés?


Damon Hill szerint idény végén elhagyhatja Lewis Hamilton a McLarent, a brit pilótának ugyanis a szezon után lejár a szerződése a wokingiaknák, így pedig szabadon eligazolhat, akár a Red Bullhoz. Az 1996-os világbajnok azt pedig hozzátette, jót is tenne a fiatal versenyzőnek a csapatváltás, még annak ellenére is, hogy az Hamilton számára olyan lenne, mintha otthonát hagyná el. A brit versenyző ugyanis 13 éves kora óta tagja a McLarennek.

Hill kijelentése egyrészt a Red Bull vezetőit is elgondolkodtathatják, másrészt magát Hamiltont is. Webbernek ugyanis szintén év végén lejár kontraktusa, helyére így akár be is ülhetne a brit. Bár igaz, a Red Bullnak van talán a legerősebb utánpótlásképző programja, aminek köszönhetően számtalan ifjú tehetség áll sorba az istálló pilótaüléseiért. Az újabb világbajnok alkalmazásán azonban már biztosan elrágódott egy kis időt az energiaitalos csapat. Ennek jele lehet, hogy Hamilton a tavalyi, Kanadai Nagydíjon meglátogatta a Red Bull istállót, melynél Christian Hornerrel is beszélgetett. Persze ezt a puhatolózásnak tűnő találkozót mindkét fél később baráti összejövetelnek nevezte.

Az persze a Hamilton és a McLaren idei, közös teljesítményétől is függ, hogy a tavaly állítása szerint legrosszabb idényét teljesítő brit marad-e vagy vált. Ha távozik, akkor viszont nála csak a bajnokesélyesek, így Red Bull és a Ferrari jöhet szóba. A Scuderiánál szabad lesz Massa helye, ám nem biztos, hogy az egyszer már McLarennél összeerőltetett Alonso-Hamilton párost ismét egy csapatba ültetné az olasz istálló. Azt már láttuk 2007-ben is, hogy ez a duó együttműködni képtelen. Így marad 2013-tól lehetőségként Hamilton számára a McLaren vagy a Red Bull.

Videók