Hamilton pesszimista jóslata a jövő évre

A nehéz szezonzáró után Hamilton biztos benne, hogy a Red Bull jövőre is hasonlóan domináns szezont fog futni.


Lewis Hamilton elég lemondóan azt nyilatkozta a szezonzárót követően, hogy a Red Bull az idei domináns szezonja után jövőre ismét hatalmas előnyből indulhatnak.

Az Abu Dhabi Nagydíjon a Red Bull megszerezte idei 21-dik győzelmét, Max Verstappen pedig 19-dik elsőségét aratta, ami egy egészen elképesztő szám és természetesen új rekord.

A Milton Keynes-i alakulat a Forma-1 történetének legdominánsabb szezonján van túl, mivel egy versenytől eltekintve sehol nem találtak legyőzőre a 22 futamos szezon során.

Hamiltonnak számára pedig elég nehéz volt a szezon vége, mivel a Las Vegas-i és az Abu Dhabi verseny is kihívásokkal teli voltak számára, csapattársa pedig mindkét alkalommal előtte végzett.

Amikor megkérték, hogy foglalja össze, hogy milyen volt a szezon vége számára, Hamilton a RacingNews365-öt is magában foglaló médiának azt nyilatkozta: "Nem nagyszerű. Úgy értem, csak kilencedik lettem és két nagyon rossz versenyen vagyok túl.”

"A Red Bull 17 másodperccel nyert úgy, hogy augusztus vagy július óta nem nyúltak az autóhoz. Szóval nagyjából ki lehet találni, hogy hol lesznek jövőre – tekintett előre elég pesszimistán a Mercedes versenyzője.

Hamilton nehéz versenye ellenére a Mercedesnek sikerült megtartania a második helyét a konstruktőri bajnokságban.

George Russell megszerezte szezonbeli második dobogós helyezését, ezzel hozzásegítve az "Ezüstnyilakat" a csapatbajnoki második helyezés megőrzéséhez.

"Nagyon boldog vagyok a csapat miatt" - mondta Hamilton. "Nagyszerű volt a megbízhatóságunk, a csapat pedig remek munkát végzett."

Hamilton pályafutása során először végzett a harmadik helyen az év végi tabellán, míg a hat dobogós helyezése a legkevesebb a 2013-as szezonban elért öt dobogója óta.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók