Hamilton nem lepődött meg, de még egyet odabökött Rosbergnek

Nico Rosberg a nagy bejelentés előtt külön tájékoztatta csapattársát, Lewis Hamiltont, akit elmondása szerint nem lepett meg a német döntése.


 

 
 
Gyerekkoruk óta ismerték egymást, a gokartos évektől kezdve tartott a rivalizálásuk, és most, hogy Nico Rosbergnek sikerült legyőznie Lewis Hamiltont, hirtelen vége szakad a közös történetnek. A német világbajnok Bécsben jelentette be, hogy azonnal felhagy a versenyzéssel, és bejelentését követően azt is elárulta, csapattársát előre értesítette döntéséről – írja az m4sport.hu.
 
„Magam értesítettem Lewist, még azt megelőzően, hogy bejelentést tettem volna. Annyi sok csatánk volt, olyan sok közös pillanatunk, hogy úgy éreztem, meg kell osztanom vele a döntésemet, főleg a tegnapi posztja után, ami kedves volt tőle” – nyilatkozta Rosberg, utalva arra, hogy Hamilton közzétette egyik közös gokartos fotójukat.
 
„Ma este talán beszélgetni is fogunk. Eddig csak röviden informáltam, a lényeg az volt, hogy a lehető leghamarabb megtudja, így küldtem egy üzenetet neki.”
 
Az FIA pénteki, bécsi díjátadó gáláján Lewis Hamilton bajnoki másodikként szintén hivatalos, így első kézből, a helyszínen kérdezhették őt véleményéről. 
 
„Talán én vagyok azon kevés emberek egyike, akit ez nem lepett meg” – nyilatkozta. „De ez azért van, mert már régóta ismerem őt. Ez az első alkalom, hogy nyert ellenem a tizennyolc évünk alatt, és ezért nem lepett meg, hogy úgy döntött, abbahagyja.”
 
„Emellett van már családja is, akikkel foglalkoznia kell, van egy gyereke, és a Forma–1 nagyon sok időt elvesz az életedből. Tizenhárom évesek voltunk, amikor együtt kezdtük, és mindig is arról beszéltünk, hogy bajnokok leszünk. Amikor csatlakoztam a Mercedeshez, Nico már ott volt, és erről is beszéltünk gyerekként. Nagyon-nagyon furcsa lesz, és szomorú, hogy nem lesz a csapatunkban jövőre. Az egész sportágnak hiányozni fog. Minden jót kívánok neki” – fogalmazott a háromszoros világbajnok.
 

Videók