Hamilton napokon belül aláír

Megszólalt a Mercedes csapatvezetője a brit pilóta kapcsán.


„Inkább napok, mint hetek kérdése, minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy még a kanadai futam előtt sikerüljön meghosszabbítani a szerződést” – jelentette ki Toto Wolff, aki hozzátette, akár a mai napon is egyeztethetnek erről, a kapcsolatuk pedig kiváló.

A hétszeres Formula-1-es világbajnok kontraktusa az idény végén lejár. Nemrégiben arról lehetett olvasni, hogy a Ferrari megpróbálná átcsábítani a 38 éves versenyzőt, de a legfrissebb hírek szerint marad aktuális csapatánál.

„Lewis a sportág legfontosabb személyisége. Tíz éve együtt érkeztünk a Mercedeshez, profi kapcsolatból barátokká váltunk” – nyilatkozta a csapatvezető. Hamilton várhatóan több évre szóló szerződést köt, amivel negyvenedik születésnapja után is az F1-ben maradna.


Habár a 2021-es szezonzárón, Abu-Dzabiban elszenvedett veresége óta nem nyert futamot a brit, nem tett le arról, hogy megszerezze nyolcadik világbajnoki címét. A legutóbbi, barcelonai versenyhétvégén a második helyen zárt, a legújabb fejlesztési csomagot pedig sikeresnek ítélte meg.

 

Borítókép: Tóth Zsombor / Sport365

 

Videók