Hamilton megérdemli a világbajnoki címet

A bajnoki küzdelemből már kipottyanó Daniel Ricciardo úgy véli, több győzelme révén Lewis Hamilton érdemelné meg jobban az idei bajnoki címet.


Noha egy pont híján egy győzelemnyi előnnyel érkezik Interlagosba, Lewis Hamilton még korántsem veheti biztosra, hogy a szezon végén őt avatják bajnokká. Az abu-dzabi dupla pontok miatt hiába van ugyanis hattal több (10) futamgyőzelme, mint Nico Rosbergnek, egy nullázással így is könnyedén elbukhat. Sokak szerint ez nem lenne igazságos forgatókönyv – s Interlagosban Daniel Ricciardo is utalt arra, hogy ő is ezen a véleményen van.

A tabellán harmadik ausztrál versenyzőnek az austini viadal után már matematikai esélye sincs a végső sikerre, így mostantól külső szemlélőként figyeli a mercedesesek csatáját. Ricciardo természetesen jobban szerette volna, ha az utolsó futamig marad sansza, azt azonban kiemelte: „Nem hinném, hogy létezik egyetlen olyan verseny, amire visszagondolva azt mondhatnám: ó, itt veszítettem el a címet. Szerintem a maximumot kihoztuk a lehetőségeinkből, és semmit sem bánok” – idézte a Speedweek az ausztrált.

Aki aztán Lewis Hamilton és Nico Rosberg esélyeiről is beszélt. „Nem kívánom egyikük vereségét sem, de Lewis jobb munkát végzett. Több győzelme van, gyakrabban voltak technikai problémái, és még így is vezeti a tabellát. Ezért megérdemli a címet. Ha nem történik valami rendkívüli, akkor pedig meg is fogja szerezni” – vélekedett a háromszoros futamgyőztes.

Videók