Hamilton javaslata a versenyzés javítására Monacóban

Miután sok rajongó „unalmasnak” bélyegezte a Monacói Nagydíjat, a hétszeres világbajnok egy lehetséges megoldásnak adott hangot az izgalom javítására.


A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton egy olyan megoldásnak adott hangot, amellyel a Monacói Nagydíj nézhetőségén lehetne javítani.

A vasárnapi futam a híres monte-carlói utcákon feltűnően kevés akciót hozott, leszámítva a Sergio Perez, Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg közötti első körös incidenst.

Az ezt követő piros zászló alatt a versenyzők kicserélhették a gumiabroncsaikat, ami a verseny során kötelezően végrehajtandó boxkiállásnak számított.

Az újraindítás után nagyon kevés csata zajlott a pályán, a legjobb 10 pedig változatlan sorrendben ért el a kockás zászlóig, mivel a szűk pálya kialakítása kevés lehetőséget biztosított az előzésre.

Hamilton felvetette, hogy a több boxkiállást előíró szabály bevezetése Monacóban egy lehetőség lehet az izgalmak növelésére.

Amikor Hamiltont tájékoztatták arról, hogy a rajongók unalmasnak nevezték a versenyt, a Mercedes versenyzője a médiának, köztük a RacingNews365-nek is nyilatkozott: „El tudom képzelni. Úgy értem, végső soron a gumijaink, egy egész versenyt végig tudnak csinálni, túl tartósak [gumikeverékek] itt, meg kell találnunk a módját, hogy felpezsdítsük. Talán kötelező három kiállás vagy valami, hogy egy kicsit jobban megfűszerezzük az itteni versenyzést.”

Hamilton a hetedik helyen kezdte és fejezte is be a versenyt, míg csapattársa, George Russell a szezon eddigi legjobb eredményével az ötödik helyen ért célba.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók