"Hamilton egója olyan, mint egy jumbo jet"

Az egykori versenyző szerint ennek még sok izgalmat köszönhetünk a jövőben.


A korábbi Forma-1-es pilóta, Christian Danner szerint a Mercedesnek nagyon izgalmas felállása van és érdekes lesz látni, mi történik, ha az istálló újra a világbajnoki trófeáért harcolhat majd.

Lewis Hamilton öt évig Valtteri Bottas csapattársa volt, ám 2022-ben új párt kapott maga mellé a jóval fiatalabb George Russell képében. A 24 éves versenyző gyorsan beilleszkedett és a szezon első felében rendre maga mögé utasította hétszeres világbajnok csapattársát. Ráadásul az istálló pilótái közül csak Russellnek sikerült begyűjteni egy győzelmet, és végül 35 ponttal csapattársa előtt végzett.

Toto Wolff ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, ez nem releváns adat, és nem kell aggódniuk, hogy összetűzés alakulna ki a két versenyző között, akadnak azonban olyanok, akik szerint minden egycsapásra megváltozhat, ha a Mercedes ismét versenyben lesz majd a világbajnoki címért. Közéjük tartozik az egykori pilóta, Christian Danner is, aki szerint a dolgok alakulása izgalmas lehet, mivel a két versenyző személyisége teljesen különbözik.

„Érdekes párosítás volt a személyiségek szempontjából" – mondta Danner az AvD Motor & Sport magazinnak.

„Lewis Hamilton általában engedi, hogy az egója egy jumbo jet sebességével szálljon, George Russell pedig inkább csak fecseg és elfogulatlanul közelíti meg az ügyet.”

„Nagyon izgalmasnak találom, hogy ezek ketten egy csapatban vannak” – tette hozzá.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók