Hamilton büszke rá, hogy defektes autóval ért célba, Schumi 3 kerékkel is megcsinálta

Azt, hogy melyik a nagyobb bravúr, mindenki döntse el maga.


Mint ismert, Lewis Hamilton a Brit Nagydíj véghajrájában defektet kapott, de ennek ellenére képes volt pozícióveszteség nélkül a célba kormányozni autóját. A brit a futamot követően úgy nyilatkozott nem az ő hibája volt, hogy kidurrant a kerék, de büszke rá, hogy a jó gumikezelésének köszönhetően így is győzni tudott. A hatszoros világbajnokot kevésbé kedvelők tábora persze felháborodott ezen a kijelentésen, és rögtön hoztak is egy példát Schumachertől.

A legendás versenyző 3 kerékkel is elbánt a Ferrarival, ráadásul ezt többször is bebizonyította. 1996-ban a San Marinoi futam utolsó másodperceiben autója jobb első kereke blokkolt, így az akkor még csak kétszeres világbajnok Schumacher gyakorlatilag 3 kerék segítségével gurult el a célig, és szerezte meg a futamgyőzelmet.

Schumacher takes checkered flag with blocked right front wheel Imola 1996

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

Két évvel később még emlékezetesebb jelenetet mutatott be a német, ekkor ugyanis szó szerint 3 kerékkel kormányozta el versenygépét a bokszig. Az 1998-as, Belga Nagydíjon Schumacher autója megcsúszott a vízen és a rossz látási körülmények miatt telibe találta az előtte vezető David Coulthard autóját. A baleset következtében a Ferrari jobb elsője leszakadt, ám a pilóta a garázsig még így is képes volt uralni autóját.


Habár Lewis Hamilton évről-évre döntögeti a legenda rekordjait, a felvételeket elnézve az is lehet, hogy lenne még mit tanulnia a némettől.

Puncture on final lap! Lewis Hamilton in shock as Max Verstappen closes in

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

 

Borítókép: Dan Istitene - Formula 1/Formula 1 via Getty Images és Twitter.com/Aidan Millward

Videók