Hamilton bedobta a törölközőt, szerinte idén sem fog futamot nyerni

A hétszeres világbajnok a 2021-es dzsiddai futam óta nem tudott versenyt nyerni.


Lewis Hamilton úgy gondolja, hogy szerencsére is szükségük lenne ahhoz, hogy versenyt tudjanak nyerni a W14-essel, de bízik abban, hogy a csapat a jövőben meg tudja fordítani a jelenlegi helyzetüket.

Hamilton elismerte, hogy a kiábrándító brazíliai szereplés után lehet, hogy az idei Forma-1-es szezonban sem fog tudni futamot nyerni, ami azt jelentené, hogy több mint két éve ünnepelhetett utoljára a dobogó legtetején.

A hétszeres világbajnok az amerikai és mexikói nagydíj után meglehetősen optimista volt azzal kapcsolatban, hogy megtalálták a teljesítményüket, miután a csapat feltette a szezon utolsó nagy fejlesztéseit az autóra.

A São Pauló-i verseny azonban újra szembesítette azzal a ténnyel, hogy a Mercedes továbbra is csak problémákkal küzd a W14-essel, és Toto Wolff csapatfőnök az elmúlt 13 év legrosszabb szereplésének nevezte a legutóbbi versenyüket.

Hamilton a leintés után sem fogta vissza magát, és azt állította, hogy a Red Bull továbbra is dominálni fog egészen a 2026-os szabályváltozásokig.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók