Hamilton: banánt vágtak hozzám és n*ggernek szólítottak - traumatikus volt

A világbajnok küzdelmekkel teli gyermekkoráról vallott.


Lewis Hamilton elárulta, milyen gyötrelmekkel kellett megküzdenie iskoláskorában a faji megkülönböztetés miatt.

A hétszeres világbajnok az elmúlt években a Forma-1 egyik valaha volt legjobbjává vált, azonban nem volt mindig ennyire pozitív az élete. A pilóta az On Purpose podcastban arról beszélt, iskolás évei élete legtraumatikusabb és legnehezebb szakaszát képezték. A brit édesapja grenadai származású, ami miatt korábban sok bántás érte.

„Az iskoláskor volt életem legtraumatikusabb és legnehezebb része”
– mondta Hamilton.

„Már hatévesen zaklattak. Abban a bizonyos iskolában én voltam a három színes bőrű gyerek egyike, és a nagyobb, erősebb, zaklatott gyerekek sokszor bántottak engem.”

„Állandó piszkálásoknak voltam kitéve. Volt, hogy hozzám vágtak egy banánt, vagy a n*gger szót használták. Az emberek félvérnek tartottak és nem tudták, hova tartozom. ez nehéz volt.”

„A középiskolámban 1200 gyerekből csak 6-7 fekete volt. Hárman állandóan az igazgatóiban kötöttünk ki. Úgy éreztem a rendszer ellenem van és az árral szemben úszok.”


„Sok mindent elnyomtam. Nem éreztem, hogy hazamehetnék és elmondhatnám a szüleimnek, hogy ezek a gyerekek folyton n*gger szóval neveznek, megfélemlítenek és megvertek. Nem akartam, hogy apám azt gondolja, nem vagyok erős” – zárta szavait.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók