Halmut Marko Verstappent akarta dicsérni, de sikerült belerúgnia Pérezbe

Ez nem biztos, hogy egy szerencsés nyilatkozat volt.


A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko nemrég azt sugallta, hogy Sergio Pérrez nincs egy szinten az istálló másik pilótájával, Max Vestappennel.

A mexikói versenyző sokáig tökéletes társa volt a kétszeres világbajnoknak, ám 2022-ben egyre nőtt a feszültség a két pilóta közt. Ez a Brazil Nagydíjon csúcsosodott ki, amikor Verstappen a csapat utasítására sem volt hajlandó elengedni Pérezt, annak ellenére, hogy már világbajnoknak tudhatta magát, míg a mexikóinak még nagy szüksége lett volna a pontokra a 2. hely megszerzéséhez. Verstappen az estet követően azt mondta, megvannak az okai, amiért így döntött, azokat azonban nem volt hajlandó elárulni.

A Red Bull két pilótájukkal való bánásmódja eléggé világossá tette, kit tekintenek az első számú versenyzőnek, erre pedig nemrég Helmut Marko is rátett egy lapáttal. Az Auto Motor und Sportnak nyilatkozva szakembert arról kérdezték, hogy a Red Bull hogyan tudott ekkora előnyt kiharcolni a mezőny többi tagjával szemben, és miközben Marko Verstappent akarta dicsérni, Pérezt sikerült a földbe döngölnie.

„Bizonyára hasznot húztunk a Ferrari stratégiai hibáiból, motorhibából és balszerencséjéből”
– mondta Marko.

„Ráadásul a szezon elején az autónk 20 kilogrammal több volt. Ez egy olyan tartalékot jelentett, ami megbízható időgyarapodást hozott számunkra a versenypályán, ahogy csökkenteni tudtuk a túlsúlyt. Minél kevesebb kilogramm volt az autó, annál gyorsabbá váltunk.”

„Ez a vezetési stílust is megváltoztatta oly módon, hogy Verstappen optimálisan tudja használni. És ha Max a határon tud vezetni, és megvan a magabiztossága, akkor az más, mint ha valaki más hajt a határon. A mi autónk szintje ott van, ahol Pérezé. És Pérez nagyon jó Forma-1-es pilóta, de ő nem Verstappen”
– tette hozzá.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók