Gyászol Fernando Alonso, a Ferrari és a McLaren

Hetvenkilenc éves korában elhunyt a Santander Bank elnöke, Emilio Botín. A spanyol üzletember komoly támogatója volt a Ferrari klasszisának, Fernando Alonsónak és magának az olasz alakulatnak. Halálhíre a Forma-1 több elöljáróját is megrázta.
A bank hivatalos tájékoztatása szerint Botín kedd este hunyt el spanyolországi otthonában szívroham következtében. A komoly elismerésnek örvendő szakember az elmúlt években meghatározó szerepet játszott a Forma-1-ben, hiszen Fernando Alonso és a Ferrari mellett a McLaren-Mercedes alakulatát is támogatta. Váratlan halálhíre természetesen több korábbi munkatársat is megrendített - olvasható a telesport.hu-n.

"Megdöbbenten és rendkívül szomorúan értesültünk Emilio Botín váratlan haláláról. A világ most elveszített egy nagyszerű embert" - idézte a McLaren Csoport idén visszatérő elnökét, Ron Dennist a csapat hivatalos Twitter-oldala.

"Szomorú nap a mai. Gondolatban természetesen most is Emilio Botín elnökúrral és az ő családjával vagyunk" - búcsúzott az említett közösségi oldalon a Ferrari Forma-1-es alakulata.

"Szerdán még együtt vacsoráztam Don Emilióval, és akkor elterveztük, hogy Szingapúrban kerékpározni megyünk. Most egy barát, egy igazán nagyszerű barát hagyott itt bennünket" - írta a spanyolok kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki a munkakapcsolat mellett jó barátságot is ápolt a hetvenkilenc évesen elhunyt üzletemberrel.

Videók