Günther Steiner visszavágott Ralf Schumachernek

Szerinte nem a kritika a lényeg, hanem az, hogy ki mondja.


Günther Steinert nem hatják meg azok a kritikák, amelyek szerint nem megfelelően kezelte Mick Schumachert.

A szezon végének közeledtével egyre inkább úgy tűnik, hogy a Haas nem fogja megújítani Mick Schumacher szerződését, ami a fiatal német F1-es pályafutásának végét is jelentheti.

Schumacher a debütáló szezonjában nem szerzett pontot, ám a Haas fejlesztéseit látva mindenki úgy gondolta, hogy az idei évadban sokkal jobban szerepel majd. Bár a pilóta megszerezte első pontjait, csapatánál mégsem voltak vele megelégedve, mivel 3 olyan balesetet is elszenvedett, ami nagy anyagi kárt okozott a csapatnak. A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner ezt követően kijelentette, hogy Mick Schumacher helye egyáltalán nem biztos.

Ettől azonban nem volt elragadtatva a pilóta nagybátyja, Ralf Schumacher. Az egykori versenyző szerint unokaöccse tisztességes munkát végzett, és Steinernek önkritikát kellene gyakorolni, ha már ennyire kritikus a pilótáival szemben.

Ezen a véleményen volt a korábbi pilóta, Hans-Joachim Stuck is, aki azt állította, Steiner nagyot hibázott azzal, hogy felesleges nyomás alá helyezte Micket.

Az állítások azonban nem igazán hozták lázba Steinert.

„Nem zavar” – mondta a GPFans szerint.

Csak meg kell nézni ki mondja. Megvan a véleményem ezekről az emberekről, és nem kell megírnom a közösségi médiában, mert van elég önbizalmam ahhoz, hogy tudjam, mit csinálok” – tette hozzá, majd elismerte, hogy bár őt nem zavarják ezek a kijelentések, a szurkolókra mégis hatással vannak.

„Abszolút. Befolyásolják őket, de ez a játék része. De csatázni kell és mindig igazolni, hogy helyesen cselekedtél.”

„Rendben, néhány rajongó ellenzi ezt, de ez egy baromság!" – zárta szavait.

Borítókép: sport365/Tóth Zsombor

Videók