Gerhard Berger: A tavalyi volt Hamilton utolsó esélye a bajnoki címre

Vajon meddig marad a most hétszeres világbajnok brit pilóta a Forma 1-ben?


A hétszeres világbajnok brit pilótának, Lewis Hamiltonnak a karrierje hamarosan véget ér. – legalábbis ezt állítja a Forma- 1 legenda, Gerhard Berger.

Első ránézésre úgy tűnik, hogy van arra esély, hogy ennek az ellenkezője történjen, hiszen a Mercedes nemrég bejelentett néhány újítást, amelynek eredményei először a Miami Nagydíjon lesznek láthatóak.

„Biztos vagyok benne, hogy hamarosan azt a Hamiltont láthatjuk, akit korábban megszoktunk. Ugyanakkor nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz a Mercedesnek.” – nyilatkozta egykori csapattársa, Valtteri Bottas.

Valójában úgy tűnik, hogy Hamilton legújabb posztja az Instagramon reagálás azoknak a szakértőknek, akik a 37 éves pilóta idény végi visszavonulását jósolják.

„Dolgozom a remekművemen, egyedül én döntöm el, mikor lesz vége” – áll a posztban.

A kétszeres világbajnok finn pilóta, Mika Häkkinen korábban úgy nyilatkozott, hogy Hamilton hamarosan visszavonul, ezzel egyetért Gerhard Berger is.

„A tavalyi Verstappen elleni harc során volt Hamilton utolsó esélye a bajnoki címre, amivel egyedüli rekorder lett volna. Amennyiben idén nem jön össze, az könnyen pályafutása végét jelentheti. Ennyi siker, ennyi év dominancia után elképzelhető, hogy elmegy a motiváció”

Berger szerint Hamilton problémáját nehezíti, hogy George Russell jelenleg versenyképesebb a Mercedessel.

Erről így vélekedett: „Ez Lewis idegeire megy”

További aggodalomra adhat okot, hogy az idei évben két TOP csapat – a Ferrari és a Red Bull egyre inkább távolodik a csapattól.

„Néhány újítást terveztünk a Miami hétvégére” – nyilatkozta Mattia Binotto a Ferrari csapatfőnöke.

A megfelelő leszorítóerőhöz igazítjuk az autót, sokkal több új elem lesz az autón, amikor visszatérünk Európába.

 

 

Borítókép: GettyImages
Forrás: 

Videók