Gasly és Ocon kapcsolata még nem robbant: jól ismerjük egymást, és vannak hullámvölgyeink, de…

Jelenleg jól megy közöttük a közös munka, és a csapat sikerességére törekednek.


Pierre Gaslynak és Esteban Oconnak bonyolult múltja van, de az Alpine-nál való közös munka Gasly szerint "nagyon könnyűnek" bizonyul.

Amikor Fernando Alonso bejelentette, hogy 2022 végén távozik az Alpine-tól, hogy az Aston Martinhoz csatlakozzon, az Alpine lépést tett, hogy kiszakítsa Gaslyt a Red Bull kötelékéből, és egy kizárólag francia pilótafelállást hozzon létre, mivel Ocon csapattársa lett. A hírrel kapcsolatban azonban volt néhány szemöldökfelhúzás, tekintve, hogy elég jól dokumentált, hogy a két normandiai születésű versenyző nem mindig volt a legjobb barát a múltban. Vagy ahogy Gasly fogalmaz, minden bizonnyal voltak "hullámvölgyeik".

Az F1 2023-as szezonból azonban már hét futam eltelt, és semmi jele annak, hogy a duó között elszabadultak volna az indulatok, Gasly inkább a partnerségük hatékonyságát emlegette.

„Kilencéves korunk óta ismerjük egymást, immár 18 éve. Nyilvánvalóan nagyon jól ismerjük egymást, és vannak hullámvölgyeink, ezt mindenki tudja. Ebben a szezonban mindketten előrébb léptünk. A legjobbat akarom a csapatnak és a legjobb akarok lenni, ugyanezt akarom neki is. Eddig nagyon könnyű volt vele együtt dolgozni” - mondta Gasly a Mundo Deportivónak.

A tavalyi szezonhoz hasonlóan az Alpine meglehetősen lassan kezdte az F1 2023-as szezont, ami magára vonta Laurent Rossi vezérigazgató haragját. A legutóbbi versenyeken azonban javuló teljesítményt nyújtottak, Ocon pedig a Monacói Nagydíjon a P3. hellyel megszerezte az Alpine első dobogós helyezését a szezonban. Gaslyt ezután arról kérdezték, hogy az idei szezonban is a dobogós helyezéseket tartja-e szem előtt, és ő bízik abban, hogy ez elérhető cél, és azt mondta, hogy az Alpine számára az a kihívás, hogy olyan szintre jussanak, ahol rendszeres kihívók lehetnek.

„Nos, ha engem kérdeztek, azt mondanám, hogy minden versenyen a dobogón szeretnék végezni, de vajon meglesz-e a teljesítményünk ahhoz, hogy ezt többször is megtegyük? Nem tudom. Biztos vagyok benne, hogy ismét lesz rá esélyünk, és a cél az, hogy készen álljunk, hogy megtaláljuk azt a teljesítményt, amivel olyan helyzetbe hozhatjuk magunkat, hogy folyamatosan harcolhassunk érte."

A Kanadai Nagydíj előtt a Ferrari 100 ponttal büszkélkedhet a konstruktőri bajnokságban, szemben az Alpine 40 pontjával.

Borítókép és fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók