Forma-1: Vettel csak úgy írt alá a Ferrarihoz, ha Alonso lelép

Sebastian Vettel csak azzal a kitétellel szerződött a Ferrarihoz, ha a maranellóiak elbocsátják kétszeres világbajnokukat, Fernando Alonsót - számolt be róla a Bild.


 

A Ferrari ugyan egyelőre nem erősítette meg Vettel érkezését, de nagyjából biztosra vehető, hogy a négyszeres világbajnok tűzpirosban folytatja karrierjét. Elképzelhető, hogy az olaszok csak a hétvégi, Orosz Nagydíj után, a következő hét elején erősítik meg Vettel érkezését, aki a finn „Jégember” csapattársa lesz. Fernando Alonso a hírek szerint az elmúlt héten csütörtökön állapodott meg a Ferrarival abban, hogy felbontják a 2016-ig érvényes szerződését.

A legvalószínűbb az, hogy Alonso a McLarennél folytatja tovább, de állítólag az első ajánlatát visszadobták Wokingban, miután csak egy évre hajlandó elkötelezni magát a Honda „homályos” V6-os turbómotorja miatt. Emellett 2005 és 2006 bajnoka szíve szerint a Mercedesnél folytatná pályafutását, és arra vár, hogy Lewis Hamilton távozzon a németektől.

Vettel a Bild szerint csak úgy volt hajlandó aláírni a Ferrarihoz, hogy megerősítik számára Alonso távozását. Miután ez csütörtökön megtörtént, péntekre mindent lezongorázhatott a Red Bullal és az olaszokkal, akikhezmég aznap aláírt. A Ferrari azt is garantálta Vettelnek, hogy három éven belül komoly esélyesei lesznek a bajnokságnak.

Videók