Forma-1: törölhetik Pérez büntetését

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új bizonyítékok miatt újravizsgálja Sergio Pérez és Felipe Massa kanadai balesetét. Lehetséges, hogy mérséklik, vagy jobb esetben eltörlik a Force India pilótájának rajtbüntetését az Osztrák Nagydíjra.


 

Mint ismeretes, Sergio Pérez a Kanadában történtek miatt 5 helyes rajtbüntetést kapott az Osztrák Nagydíjra, miután a versenybíróság őt találta vétkesnek a balesetben. A helyzet nem volt egyértelmű, és a Force India szerint Felipe Massa volt az, aki ráhúzta a kormányt a mexikóira, aminek egy hatalmas baleset lett a vége.

Szerencsére egyik pilóta sem szenvedett sérüléseket. Massa Pérezt látta hibásnak és a brazil elmondta, komolyabb büntetést adna a mexikóinak, aki szerint már nem először csinált ilyet a Forma-1-ben.

Most kiderült, hogy a Force India új bizonyítékokkal állt elő a baleset kapcsán. A hivatalos levél szerint az FIA úgy döntött, hogy megvizsgálja ezeket az új bizonyítékokat. A testület hangsúlyozta, ha az új bizonyítékok valósak, akkor újabb tárgyalást hívnak össze péntek délután, hogy felülvizsgálják az eredeti döntést.

A Force India abban bízik, hogy az új bizonyítékok elég meggyőzőnek lesznek ahhoz, hogy a versenybírák töröljék Pérez büntetését.

Videók