Forma-1: távozik a McLaren egyik pilótája - hivatalos

Az idény végén elhagyja a McLaren Forma-1-es istállót a mexikói Sergio Perez, aki így mindössze egyetlen szezon után távozik a nagy hagyományokkal rendelkező csapattól, amelynek 1980 óta a mostani a leggyengébb éve.


Sergio Perez helye eddig biztosnak tűnt a wokingi csapatnál, helyére a dán Kevin Magnussen érkezhet a következő szezonra.

A hírt maga a 23 esztendős pilóta jelentette be szerdai közleményében, amelyben megköszönte a wokingi istállónak a lehetőséget, köszönetet mondott a gárda összes tagjának, s leszögezte, úgy tervezi a jövőjét az F1-ben, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobb csapathoz szerződjön, s futamgyőzelmekért harcolhasson.

Perez helye sokáig biztosnak tűnt a McLarennél, a múlt hónapban azonban megnyílt az út a feltörekvő dán tehetség, a World Series by Renault sorozat bajnoka, Kevin Magnussen előtt, aki vélhetően a mexikói helyére kerül majd.

Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke a leendő pilótapárossal kapcsolatban annyit mondott, egyelőre csak a most is náluk versenyző Jenson Buttonnal kötöttek szerződést 2014-re, de arról, hogy ki lesz a 2009-ben a Brawnnal világbajnoki címet nyert brit csapattársa, nem beszélt.

Ebben az évben az eddigi 17 futamon sem Button, sem Perez nem tudott az ötödik helynél előrébb végezni, a McLaren pedig most 95 ponttal az ötödik helyen áll a konstruktőrök vb-pontversenyében.

Videók