Forma-1: sokkolta a hoppon maradt ifjú spanyolt is a Red Bull döntése

A Forma-Renault 3.5-ös géposztályának éllovasa, Carlos Sainz junior elismerte, sokkolta, hogy végül nem ő, hanem Max Verstappen kapta meg a Toro Rosso egyik versenyzői ülését. A spanyol pilóta ennek ellenére továbbra is bízik a Red Bullban.
Pár hónappal ezelőtt sokan biztosra vették, hogy 2015-ben a kétszeres rali-világbajnok, Carlos Sainz fia lesz Danyiil Kvjat csapattársa a Red Bull második számú alakulatánál, a Toro Rosso irányítói azonban a Belga Nagydíj előtt bejelentették, hogy jövőre Max Verstappen vezetheti az istálló egyik versenygépét, azaz ő lesz az orosz tehetség márkatársa. Igazolása sokakat meglepett, hiszen tavaly még a gokart-világbajnokságon bizonyított, azaz meglehetősen kevés formaautós tapasztalattal rendelkezik, ellenben a Forma-Renault-ban edződő Sainz-cal - olvasható a telesport.hu-n.

A spanyol versenyző most elismerte, a Red Bull döntéshozói őt is alaposan meglepték, amikor a 17 éves Verstappen mellett tették le voksukat, hiszen ő is reménykedett abban, hogy jövőre a Toro Rosso pilótájaként kezdheti Forma-1-es pályafutását. "Sokkoló volt - ismeri el a Crash.net egyik riporterének nyilatkozó Sainz. - Csak magamra kell összpontosítanom, és arra, hogy megnyerjem a bajnokságot, és bizonyítsak azoknak az embereknek, akik nem hiszik, hogy elég jó vagyok. Én lennék az első Red Bull junior, aki bajnok lesz ebben a sorozatban, és egyúttal a legfiatalabb is!"

"Ez az egész tényleg nagy meglepetés volt számomra. Váratlan volt, főleg annak fényében, hogy vezetem a bajnokságot, néha azonban történnek ilyen dolgok"
- folytatja Sainz, aki három futammal a szezon vége előtt magabiztos előnnyel vezeti a Forma-Renault csúcskategóriájának pontversenyét, a Caterham Forma-1-es csapatával hírbe hozott Roberto Merhi előtt. Sainz egyébéként néhány forrás szerint szintén jó eséllyel pályázik arra, hogy a zöldeknél kezdje Forma-1-es pályafutását, jövőjéről azonban egyelőre nem szeretne konkrét információkkal szolgálni.

Azt viszont egyértelművé tette, hogy a történtek ellenére továbbra is bízik a Red Bullban, és hálás azért, hogy a cég az elmúlt években is támogatta versenyzői pályafutását. "Nem lennék itt, ebben a bajnokságban, ha a Red Bull nem támogatott volna, szóval már most is köszönettel tartozom nekik. Persze a jelenlegi egy meglehetősen bonyolult helyzet" - zárta gondolatát Sainz. Korábban egyébként a spanyol tehetség édesapja is elárulta, csalódott volt, amikor a Red Bull Verstappent választotta, viszont azt is kijelentette, hogy a cég a folytatásban is támogatja fiát.

Videók