Forma-1: pénz áll a Ferrarihoz

Egy nappal azt követően, hogy a csapat hivatalosan is bejelentette Esteban Gutiérrez szerződtetését, a Ferrari Forma-1-es alakulata azt is megerősítette, hogy szponzori megállapodást kötött a mexikói érdekeltségű América Móvil Csoporttal.


Miután hivatalossá vált, hogy a 23 éves mexikói versenyző csatlakozik a vörösökhöz, sokan biztosra vették, hogy a pályafutását támogató telekommunikációs cégóriás is a Ferrarinál fog kikötni. A bejelentésre alig 24 órát kellett várni, az olasz alakulat ugyanis kedden egy hivatalos közleményben tudtatta a nagyvilággal, hogy szerződést kötött az América Móvillal.

A világ egyik vezető telekommunikációs cégeként aposztrofált América Móvil leányvállalatai közé tartozik – többek között – a Telmex, Telcel és Claro, melyek a hivatalos közlemény szerint saját országaikban mind piacvezető vállalatok. A megegyezés értelmében az említett cég logói jelennek majd meg csapatnál.

A Ferrari közleményéből kiderül, hogy a feliratok a 2015-ös versenyautón is helyet kapnak – arról, hogy egészen pontosan hol és mekkora felületen egyelőre nem érkezett információ –, valamint a két állandó versenyző (Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel) és a harmadik számú pilóta (Esteban Gutiérrez) ruházatán is láthatóak lesznek.

Videók