Forma-1: hatalmas változást jelentett be a Ferrari!

Noha hétvégén még minden érintett cáfolta, most hivatalosan is bejelentették, hogy Luca di Montezemolo távozik a Ferrari elnöki székéből!


A sportvezető október 13-i hatállyal mond le a helyéről. Utódja Sergio Marchionne lesz, aki eleddig a Ferrari anyacégének, a FIAT-nak volt az elnöke.

Montezemolónak a hírek szerint azért kell távoznia, mivel többször is összetűzésbe került Marchionnéval, mivel a luxusautókat gyártó Ferrai elnökeként öbbször is kritizálta az anyacég stratégiáját. Emellett a Forma-1-es csapat sem úgy szerepel az utóbbi időben, ahogy az elvárják Maranellóban, hiszen 2007 óta nem adott egyéni világbajnokot a sportágnak.

"Ez egy éra vége, úgy határoztam, hogy távozom elnöki tisztségemből közel huszonhárom fantasztikus és feledhetetlen év után, azok évek mellett, amelyeket még Enzo Ferrari mellett töltöttem el az 1970-es években. Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Ferrari kivételes dolgozóinak a munkájukat, ők biztosították a cég fantasztikus növekedését" - írta közleményében Luca di Montezemolo, majd a szurkolókra is kitért.

"A gondolataim a szurkolóinkkal vannak, akik csodálatos lelkesedéssel buzdítottak bennünket a Scuderia legnehezebb pillanataiban is. A Ferrari a világ legcsodálatosabb vállalata. Nagy megtiszteltetés és előjog volt a vezetőjének lenni, minden erőmet, minden lelkesedésemet ennek a munkának szenteltem. A családommal együtt a Ferrari marad a legfontosabb dolog az életemben."

Videók