Forma-1: Hamilton vezérletével McLaren első sor, Vettel 4., Alonso 8.

Lewis Hamilton győzelmével zárult az idei utolsó Forma-1-es futam, a Brazil Nagydíj időmérő edzése. A vb-címre esélyesek közül Vettel 4., Alonso 8. lett.


A Q1-ben Sebastian Grosjean leszakadó szárnya, és kiesése jelentette a legnagyobb izgalmat. A folyamatosan száradó pályán az élcsapatok versenyzői csak a húsz perc második felében jöttek ki az interlagosi aszfaltcsíkra, ám senkinek nem okozott gondot a továbbjutás a Q2-be. Ezt a részt Lewis Hamilton nyerte.

Ott aztán már elkezdődött a csillaghullás: ekkor fejezte be utolsó pályafutása időmérő edzését Michael Schumacher, a két Ferrari pedig éppencsak becsúszott a Q3-ba. Ekkor Sebastian Vettel hátát nézte a mezőny. Alonso csak kilencedik volt.

A Q3-ban Vettel elrontotta az első gyors körét, Hamilton pedig vezetett. A második gyors körök után Hamilton maradt az élen, Vettel elé viszont bejött Jenson Button mellett csapttársa, Mark Webber is. Fernando Alonso még rosszabbul járt, ő csak a nyolcadik helyről, azaz a negyedik sorból rajtolhat a holnapi futamon... Ne feledjük, a spanyolnak dobogóra kell állnia, ahhoz, hogy bármire is esélye legyen.

És persze Vettelt is meg kéne előznie...

 

Videók