Forma-1: Hamilton megint agyonverte a mezőnyt, Vettel fékeivel baj volt

Lewis Hamilton győzelmével zárult az Abu-Dzabi Nagydíj harmadik szabadedzése. A vb-címvédő Sebastian Vettel fékproblémával küszködött, csak két mért kört tudott menni!


Lewis Hamilton megint rommá verte a mezőny Abu-Dzabiban! A McLaren 2008-as világbajnoka - csapattársán, Jenson Buttonön kívül - mindenkinek több majd fél másodpercet adott a harmadik szabdedzésen, ezzel (miután az első gyakorlást is óriási különbséggel nyerte) az időmérő elsőszámú esélyesévé lépett elő.

A brit mögött Button lett a második, Sebastian Vettel pedig a harmadik.

Ennél azonban sokkal érdekesebb, ami a vb-pontversenyt vezető Sebastian Vettellel történt az gyakorláson! A Red Bull kétszeres világbajnoka mindössze két installációs kört tudott futni szombat délelőtt, majd az edzés következő 50 percében a szerelők az első fékein ügyködtek folyamatosan... Egyelőre nem tudni, mi volt a probléma az osztárkoknál, de ez nem túl jó előjel az előző négy futamon győztes német számára, aki mindössze az utolsó öt percben tudott kijönni az aszfaltcsíkra, igaz, akkor gyorsan repesztett egy harmadik időt...

Vb-riválisa, Fernando Alonso csak a nyolcadik helyen végzett.

Videók