Forma-1: Domenicali nagy változtatáson töri a fejét

Örömhír a rajongóknak?


Tovább szeretnék növelni az egy idényben sorra kerülő futamok számát a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság irányítói, akik az afrikai kontinens felé is nyitni akarnak.

Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója Dzsiddában, a hétvégi Szaúdi Nagydíj helyszínén arról beszélt a Sky Sports televíziós csatornának, hogy az amerikai kontinens, valamint Kína mellett Afrikában is nagy lehetőségek rejlenek.

"Óriási az érdeklődés ott a Forma-1 iránt, miközben a versenynaptárunk földrajzi kínálatából egyelőre hiányzik" - fogalmazott az olasz szakember. Az egyik lehetséges helyszín a dél-afrikai Kyalami, ahol 1993-ban rendeztek utoljára F1-es viadalt.

Az idei szezonban rekordot jelentő, 23 futammal számolnak a szervezők, 2025-ig pedig ezt a számot 24-re növelnék. Az 56 éves Domenicali azt mondta, lát lehetőséget arra, hogy akár 30 nagydíj legyen egy esztendőben, ugyanis világszerte nagy az érdeklődés a versenysorozat iránt.

"Az csak rajtunk múlik, hogy meg tudjuk-e találni a megfelelő egyensúlyt, hiszen meg akarjuk tartani a klasszikus, régi versenyhelyszíneket, miközben perspektívát kívánunk adni más, új rendezőknek" - mondta az elnök-vezérigazgató.

Borítókép: Peter J Fox/Getty Images

Videók