Forma-1: az FIA ultimátumot adott a Pirellinek

A négy defekt miatt majdnem lefújták a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjat. A Nemzetközi Automobil Szövetség vizsgálódni kezdett és megoldást keres.


Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke azonnali megoldási javaslatot vár a Pirellitől a Forma-1-ben használt gumikkal kapcsolatos problémákra, a vasárnapi Forma-1-es Brit Nagydíjon történt sorozatos defektek után.

„A versenyzők biztonsága a legfontosabb a számunkra” - nyilatkozta a silverstone-i futam után a francia sportvezető.

A Pirelli szerdán a vasárnapi Német Nagydíj helyszínén, a Nürburgringen tárgyal az ügyben, azt azonban még nem lehet tudni, hogy a hétvégi GP-re megoldódnak-e a problémák.

A brit versenyen négy pilóta autójának, előbb az élen álló Lewis Hamiltonnak (Mercedes), majd Felipe Massának (Ferrari), Jean-Eric Vergne-nek (Toro Rosso) és Sergio Pereznek (McLaren) is bal hátsó defektje volt. Charlie Whiting versenyigazgató a leintés után azt mondta, volt olyan pillanat, amikor „nagyon közel állt” a futam félbeszakításához.

„Ez egyszerűen elfogadhatatlan, mert úgy tűnik, csak akkor változtatnak valamin, amikor valaki megsérül” - méltatlankodott a verseny után Hamilton.

A Pirelli ugyanakkor egyelőre nem tudott magyarázattal szolgálni a problémára. „Olyasmit láttunk, amit nem értünk” - mondta Paul Hembery, az olasz cég sportigazgatója.

A vasárnapi német futam után három héttel Magyarországra látogat a Forma-1 mezőnye.

Videók