Forma-1: "Alonso kész a visszavágásra"

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali szerint versenyzője, a kétszeres világbajnok Fernando Alonso még erősebb lesz 2013-ban, és vissza fog vágni Sebastian Vettelnek.


Azok után, hogy Fernando Alonso elvesztette a világbajnoki címet Sebastian Vettellel szemben, a spanyol pilóta igencsak csalódot volt. Ennek ellenére csapatfőnöke, Stefano Domenicali úgy véli, a kétszeres világbajnok 2013-ban még az idei tejesítményénél is jobb lesz, és vissza fog vágni a Red Bulloknak. A csapatvezetővel a BBC beszélgetett.

 

"Alonso megérdemelte volna a világbanoki címet, nem volt könnyű feldolgoznia, hogy ilyen körlmények között vesztett - kezdte Domenicali. - De az mutatja meg egy bajnok erejét, hogy egy kudarc után milyen gyorsan tud felállni. Alonso ebben is világbajnok, hiszen már most feltöltöte az akkumulátorait, és gőzerővel készül 2013-ra! Végig kihozta a maximumot idén is a kocsiból, és ez jövőre sem lesz másképp."

Domenicali kitért arra is, hogy tudja, Alonso sokat köszönhet a csapatnak azért, mert nem sikerült megnyernie az előző vb-címet, úgyhogy igyekeznek minél jobb autót a spanyol alá tenni 2013-ban.

 

"Megtanultuk a leckét, tudjuk, miben kell fejlődnünk jövőre. Nem akarok itt a médiában nagy szavakat használni, meg üzengetni, de megígérhetem, készülünk! A Red Bull az elmúlt években megmutatta, hogy ők építik a legjobb autókat, úgyhogy látjuk magunk előtt, mit kell tennünk, hova kell elérnünk. Ha valaki jobban dolgozik nálad, meg kell értened, miben és miért. Remélem, sikerült."

 

Videók