Forma-1: akár már télen helyet cserélhet egymással Alonso és Vettel

A legfrissebb olasz jelentések szerint a háttérben már zajlanak az egyeztetések arról, hogy Sebastian Vettel és Fernando Alonso csapatot cserélnek. A McLaren is beleszólhat a játékba.


 

A Ferrari már korábban megerősítette, hogy Fernando Alonso és Kimi Räikkönen is Maranellóban marad. Ez azt jelentené, hogy 2015-ben is változatlan felállással folytatná a versenyzést a legendás olasz márka.

Az olasz Sky Sports azonban arról ír, hogy a spanyol világbajnok elhagyhatja Maranellót és Milton Keynesben folytathatja tovább. Ez esetben Sebastian Vettel a Ferrarinál folytathatná a pályafutását, ami hatalmas szenzáció lenne.

Alonso és Vettel szerződése is érvényes a következő évre az aktuális csapatánál. Sokak szerint a legvalószínűbb az, hogy a spanyol és a német csak 2016-ban vált istállót, de jelen állás szerint semmi sem elképzelhetetlen.

Fernando és Sebastian sem jelentette ki egyértelműen azt, hogy a csapatánál marad 2015-ben. Alonso csupán annyit mondott, hogy a Ferrarival szeretné megszerezni a harmadik címét, addig Vettel nem tudja garantálni azt, hogy jövőre is a Red Bull pilótája lesz.

Ebbe a keringőbe még a McLaren szállhat be, mely mindkét versenyzőnek hatalmas pénzt kínál. A wokingiak Ron Dennis külön kérésére Kevin Magnussent megtartanák, Jenson Button viszont csak B-tervként szerepel az elképzeléseikben.

Videók