Forma-1: a Red Bull visszahozhatja a sorozatba az Osztrák Nagydíjat

Ugyan Bernie Ecclestone mindent megtesz azért, hogy a Német Nagydíjat 2013-ban is megrendezzék, a Red Bull tulajdonosa viszont nem zárta ki, hogy Ausztriában legyen futam.


Hónapok óta folynak a tárgyalások a háttérben a 2013-as Német Nagydíjról. Az eredeti megállapodás szerint idén a Nürburgringnek kellene vendégül látnia a mezőnyt, miután tavaly Hockenheim rendezett. A német helyszín viszont komoly anyagi gondokkal küszködik, és nem tudja kifizetni az Ecclestone által kért összeget a rendezési jogért cserébe.

"Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy ne veszítsük el a Forma-1-et Németországban” – nyilatkozta a 82 esztendős milliárdos az Allgemeine Zeitung című lapnak. Az újság úgy tudja, hogy a tárgyalások még mindig folynak Ecclestone és a helyszín tisztviselői között, de továbbra sem született megállapodás a 2013-as nagydíjat illetően.

A Nürburgring egyik vezetője, Karl-Heinz Steinkuhler nem kívánta kommentálni a helyzetet.

A másik oldalon az osztrák helyszín visszatérése került szóba. Az egykori A1-Ring, mely jelenleg Red Bull Ring néven fut, alkalmas arra, hogy versenyhétvégét rendezzen a Forma-1-ben, noha Ecclestone kizárta a spielbergi helyszín visszatérését. A brit azzal magyarázta a döntését, hogy a város lakossága túl alacsony és a helyi infrastruktúra sem tudnak megbirkózni a feladattal.

Dietrich Mateschitz, a Red Bull tulajdonosa viszont nem ezt gondolja. "Sok támogatója van a nagydíjnak Spielbergben. Ezt nem egy feltétel és tényező indokolja” - mondta a milliárdos osztrák, aki lehetségesnek tartja a helyszín visszatérését, de semmilyen spekulációba nem folyna bele.

Mateschitz a Speedweek lapnak adott nyilatkozatában hozzátette, ha meg is állapodna a Forma-1 vezetőivel egy esetleges versenyhétvégét illetően, akkor legalább egy 3-5 éves szerződést írnának alá.

Videók