Fittipaldi: velük jobban járna Schumacher

Az egykori világbajnok szerint a németnek nem kellene ragaszkodnia a Haashoz.


Emerson Fittipaldi szerint Mick Schumacher jobban járna, ha a Williams ülését próbálná megszerezni, ahelyett, hogy foggal körömmel ragaszkodna a Haashoz.

Bár a Haas csapatfőnöke, Günther Steinre szerint Schumachernek 50-50 százalék esélye van arra, hogy megtartsa helyét a csapatnál, az istálló tulajdonosa már nem volt ilyen derülátó. Gene Haas nemrég úgy nyilatkozott, a balesetei miatt túl sokba kerül nekik a német, ahhoz képest, amilye eredményeket hoz, így a hátralévő négy futam egyikét minimum meg kellene nyernie, hogy bebiztosítsa a helyét.

Ez ugyan nem túl sok jót jelent Schumacher számára, korántsem biztos, hogy kikerül a Forma-1-ből. A Williams csapatfőnöke, Jost Capito ugyanis a közelmúltban megemlítette a németet, és azt mondta ő is egy lehetőség a náluk megüresedett hely betöltésére.A korábbi kétszeres világbajnok Fittipaldi szerint a 23 évesversenyzőnek élnie kéne a lehetőséggel, mivel a Williams-szel hosszú távon jobban járna.

„Mick Schumacher biztos lehet abban, hogy egy jobb csapatba kerülne, mert a Williams egyre jobb” – mondta a Vegas Insidernek.

„Megvan bennük a fejlődés lehetősége. Nagyon jó csapat lehet Mick számára a jövőre nézve, ha ez megtörténik, mert a csapat készen áll arra, hogy hamarosan a következő szintre lépjen” – tette hozzá.

Borítókép: Sport365/Tóth Zsombor

Videók