Ferrari: Lesz egy pont, amikor bevezetjük a csapatutasításokat

Az olasz istálló sportigazgatója, Laurent Mekies beszélt a pilóták közti hierarchiáról.


 Charles Leclerc továbbra is vezeti a házon belüli ranglistát a Ferrarinál, az összesítettben pedig második, 80 ponttal lemaradva Verstappentől. Carlos Sainz sem fut összességében rossz szezont, ő 20 pontra van monacói csapattársától.

A Ferrari mindeddig kerülte a csapatutasításokat, ezzel lehetővé téve Sainznak, hogy erőre kapjon a gyengébb szezonkezdetet követően. Ez azonban Silverstoneban például problémát okozott. Sainz feltartotta a nyilvánvalóan gyorsabb Leclerc-t, ezzel magukra húzva Lewis Hamiltont.

A Red Bullnál egyértelművé tették, hogy Verstappen az elsőszámú pilótájuk, így hamarosan a Ferrarinál is meg kell hozni ezt a döntést, ha versenyben akarnak maradni Mekies szerint.

„A csapaton kívül többet beszélnek erről, mint mi magunk. De természetesen el kell, hogy jöjjön az a pont, amikor az egyik pilótánkat előnyben kell részesítenünk.”

Egyelőre a sportigazgató nyitva hagyta a kérdést, hogy melyik pilóta lenne a kivételezett. Jelenleg kétségkívül Leclerc az esélyesebb erre a címre, de Sainz is fokozatosan javul fel, előbb utóbb pedig akár meg is szorongathatja a monacóit. Kérdés, hogy még időben teszi-e?

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók