Fernando Alonso végleg elbúcsúzott a Ferraritól

A Ferrari szokásos év végi karácsonyi ünnepségén végleg elbúcsúzott Fernando Alonso eddigi csapatától. A Scuderia új vezetése mindeközben már a következő szezonról beszélt.


A McLaren csütörtökön jelentette be, hogy Fernando Alonso lesz az egyik versenyzője 2015-ben, a spanyolnak szombaton viszont már régi csapatánál volt jelenése: a kétszeres bajnok ma a Ferrari maranellói karácsonyi ünnepségén végleg elköszönt az olaszoktól. Az eseményen a márka versenyzői és partnerei mellett jelen voltak az új vezetők is, így az elnök Sergio Marchionne mellett a pár hete kinevezett csapatfőnök, Maurizio Arrivabene is a színpadra lépett.

A Philip Morristól érkező szakember búcsúzóul egy F1-es kormányt adott át az immáron „civilben” lévő Alonsónak, aki 2010 óta erősítette a vörösöket. Beszédében azonban már a jövőbe tekintett. „Nagyon büszke vagyok, hogy ennek a cégnek dolgozhatok, amelynél jobb nem is létezik. Most a karácsony miatt vagyunk itt, de januártól kezdve már nem védekezni, támadni szeretnélek látni benneteket, mert a célunk az, hogy visszavezessük a Scuderiát, ahová való” - fogalmazott.

Az est végén Sergio Marchionne is felszólalt. „Ebben a teremben sok nagyon tehetséges ember van. Én azért vagyok itt, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki belőletek és biztosítsam a szükséges forrásokat, amelyek a képességeitekkel és a fantasztikus versenyzőpárosunkkal lehetővé teszi majd, hogy az élre kerüljünk. Ezért is döntöttem úgy, hogy Maurizio Arrivabenét nevezem ki, aki garantálja, hogy ti és a Ferrari profitálni tudjon az erős vezetésből. Bízom Maurizióban. Képes megfelelően iránytani a Scuderiát ebben, a csapat és a Forma-1 egésze számára nehéz időszakban. Ne féljetek a változástól, legyetek cselekvőek és elég bátrak ahhoz, hogy új ötletekkel álljatok elő! Tudom, hogy meg tudjátok csinálni, amire a Ferrarinak most szüksége van” – biztatta a dolgozókat az elnök.

Videók