Fernando Alonso furcsa rekordja

Fernando Alonso az ötödik, Kimi Räikkönen a tizedik rajtkockából várja a Japán Nagydíj rajtját. A spanyol elégedett volt mai teljesítményével, csapattársát viszont újra utolérték a problémák.
Furcsa rekordot állított fel a mai időmérő edzésen Fernando Alonso. A spanyol F1-es pályafutása során 35. alkalommal szerezte meg az ötödik rajtkockát – ilyen sokszor korábban még senki sem indult ezen pozícióból. A spanyol idén hatodik alkalommal várja a folytatást a harmadik sor elejéről, és eddig valahányszor sikerült javítania a vasárnapi versenyen ezen helyezésén - olvasható a telesport.hu-n.

„Nagyon sokszor végeztem már az ötödik helyen az időmérő edzésen, de szerintem a mai eredményt másnak tekinthetjük, mert élveztem a pályán töltött időt. Ez a hétvége ilyen tekintetben nagyon pozitív, jól érzem magam az autóban már a szabadedzés legelső köre óta” – értékelt a kétszeres világbajnok.

Majd a bizonytalan időjárásról is beszélt. „Sajnos a holnapra jósolt tájfun némi aggodalomra ad okot, mivel az elmúlt két napban egyszer sem mentünk vizes pályán, és ha magán a versenyen kell teljesítenünk az első köröket esőben, az igencsak megnehezíti a helyzetet. Pillanatnyilag nem tudjuk, mennyi eső várható, most csak annyit tehetünk, hogy nehéz versenyre készülünk. Szuzuka az a pálya, ahol még száraz körülmények között is bármikor történhet baleset, hiszen nagyon könnyű hibázni” – fogalmazott Alonso, hozzátéve, hogy a versenyirányítás talán a mai nap folyamán még fontolóra veszi a futam rajtjának előrébb hozását.

A spanyol csapattársa, Kimi Räikkönen mindeközben a 10. rajtpozíciót szerezte meg, miután csapata az időmérő előtt nem sokkal új turbófeltöltőt épített be Ferrarijába. „A mai teljesítményünk összhangban volt a hétvége egészének alakulásával: még ha jól is érzem magam az autóban, bizonyos problémákat, melyek pénteken léptek fel, képtelenek voltunk megoldani. A délelőtti szabadedzést egy technikai gond miatt korábban kellett befejeznem, emiatt pedig nem tudtam kipróbálni pár újdonságot, amik hasznosak lettek volna a beállítás megválasztásakor. A csapat jól dolgozott, rekordidő alatt rendbe hozták a kocsimat az időmérőre. Az első szektorban gondjaim voltak az egyensúllyal, ami miatt nem tudtam olyan keményen nyomni, mint szerettem volna. Mindent beleadtam ma, holnap próbálok javítani pár helyet és jó versenyt futni” – nyilatkozta 2007 bajnoka.

Videók