Fény derült, hogy mitől ennyire domináns Verstappen

A holland ott kezdte az új szezont, ahol tavaly abbahagyta, de miért olyan könnyű neki?


A Red Bull és az RB tartalékpilótája, Liam Lawson elárulta, miért olyan kényelmes Max Verstappen, amikor az RB20-ast vezeti.

A holland ott kezdte az új szezont, ahol a tavalyit abbahagyta, két fölényes győzelemmel a Bahreini és a Szaúd-arábiai Nagydíjon.

Ez azt jelenti, hogy Verstappen a tavalyi évad kezdete óta három kivételével minden futamon megszerezte a győzelmet, és ezzel jó esélye van arra, hogy megszerezze zsinórban negyedik versenyzői címét.

Míg a tavalyi szezon záró szakaszában a Ferrari és Charles Leclerc a kvalifikáción a Red Bull közelébe ért, az új idény kezdetére a különbség ismét megnőtt.

„A Red Bullnál, ahol Max most van, az autó nagyon jó állapotban van, és nagyon jól érzi magát benne" - mondta Lawson a Sky Sports F1 podcastjában.

„A legjobb módja, hogy ezt lássuk, ha megnézzük a kvalifikációs körét Dzsiddában, nem hagy ki egy kanyarcsúcspontot sem, és olyan közel kerül, helyenként a falhoz. A négyes kanyarban egészen biztos vagyok benne, hogy a belső íven érintette, amit rendkívül nehéz megtenni, hogy ennyire pontos legyen. De nem csak a négyes kanyarban, hanem a 10-es kanyarban, a 22-es kanyarban is - alapvetően mindenhol olyan precíz, és ez azért van, mert annyira magabiztosan bánik az autóval, és ezek a dolgok azok, amikből tényleg összejön a köridő is” – elemezte Verstappen körét Lawson.

Max Verstappen jelenleg egy teljesen más szintet képvisel a mezőny többi tagjához képest, és nagyon jó úton halad afelé, hogy megszerezze zsinórban a negyedik világbajnoki címét.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók