Fény derült az egyik kilépési záradékra Verstappen szerződésében

Kiderült, hogy a címvédő holland szerződésében van egy záradék, ami Helmut Markóval kapcsolatos.


Max Verstappen rendkívül jövedelmező szerződésében, amit Red Bull-lal kötött, van egy Helmut Markóhoz köthető kilépési záradék, tudta meg a RacingNews365.

Annak ellenére, hogy a 2028 végéig szóló szerződés a hírek szerint évi 50 millió fontot ér, Verstappen jövője a csapatnál a közelmúltban került a figyelem középpontjába, tekintettel a Christian Horner csapatfőnök körül kialakult botrányra.

Az elmúlt hetekben azonban Horner ellen komoly vizsgálat indult, mert „nem megfelelő viselkedést tanúsított" egy női kollégájával szemben a Red Bullnál. Az 50 éves szakembert végül tisztázták, miután az anyavállalat, a Red Bull GmbH közleményében a bizonyítékok „tisztességes, szigorú és pártatlan" vizsgálatának nevezte.

Huszonnégy órával később azonban egy névtelen forrásból származó e-mail, amely a Horner és az érintett nő közötti állítólagos Whatsapp-beszélgetések fájljait tartalmazta, eljutott az FIA, az F1, a sportág tulajdonosai, a Liberty Media, valamint az F1-es média számos szereplőjéhez.

Horner átvészelte az ezt követő vihart, és kitartott amellett, hogy jelentős támogatást kapott, többek között a családjától és a Spice Girl feleségétől, Geritől, aki úgy döntött, hogy részt vesz a szombati Bahreini Nagydíjon. A pár kézen fogva lépett be a paddockba, később pedig egy csókot váltva fotózták le őket.

Verstappen édesapja, Jos azonban dühös megjegyzéseket tett - érthetően még a verseny előtt -, azt állítva, hogy a Red Bullon belül feszült a helyzet, és „fel fog robbanni", ha Horner marad a csapat élén.

Verstappen arra utalt, hogy egy „ő vagy mi” forgatókönyv szerint a háromszoros világbajnok fia, Max távozna, ha Horner továbbra is a csapatnál marad.

További olaj volt a tűzre, amikor Jos Verstappent látták beszélgetni a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolff-fal, miközben az is ismert, hogy a Bahreini Nagydíj hétvégéjén az egyik este együtt vacsoráztak, miközben ugyanabban a szállodában szálltak meg.

Úgy tudni, Verstappen jelenlegi szerződésében van egy teljesítményhez kötött kilépési záradék. Azonban teljesen természetes, hogy ennek aktiválására nincs esély, tekintettel arra, hogy az idei szezonban is repülőrajtot vett a domináns bahreini futamgyőzelmével, mivel az RB20-as továbbra is magasabb szintet képvisel a vetélytársainál.

Azonban kiderült - és a RacingNews365 forrásai is megerősítették -, hogy Verstappen is távozhat a Red Bulltól, amennyiben Helmut Marko távozik.

Ők ketten régóta szövetségesek, Verstappen tavaly Marko pártjára állt, amikor úgy tűnt, hogy a színfalak mögött komoly lépések történtek a 80 éves pilóta leváltására, miután lejárt a szerződése, amit végül meghosszabbítottak.

Bár Verstappen távolról sem várható, hogy távozik, a záradék legalább egy opciót biztosít számára.

Egyelőre ideiglenesen elsimult a helyzet idősebb Verstappen és Horner között, akiket a Bahreini Nagydíj hétvégéjén a Red Bull paddock épületében egy alkalommal heves szóváltásba keveredtek.

Ez azt követően történt, hogy hétfőn Dubajban Horner és Verstappen menedzsere, Raymond Vermeulen találkozott egymással, amelynek célja az volt, hogy tisztázzák a helyzetet és enyhítsék a feszültséget.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók