F1: máris jött a cáfolat, elmarad a "nagy csatlakozás"

Az Audi cáfolta az esetleges Forma–1-es szerepvállalásával kapcsolatos újabb találgatásokat. A német gyártó középtávon elkötelezte magát a DTM és Le Mans iránt.
A brit Autoexpress nemrégiben belső forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy az Audi 2016-tól beszállna a Forma–1-es világbajnoki küzdelembe. Állításuk szerint a német márka projektjét a DTM-es és Le Mans-i tevékenysége leállításával megspórolt pénzből fedezné, s elképzelhetőnek tartana egy Red Bull-lal való együttműködést is. A hosszútávú világbajnokságban mindeközben ezzel megszűnne a két testvérvállalat, az egyaránt a Volkswagen kötelékébe tartozó Porsche és Audi vetélkedése is - olvasható a telesport.hu-n.

A Volkswagent és az Audit az elmúlt években már többször is összefüggésbe hozták az F1-gyel, ám a német cég rendre cáfolta az erről szóló pletykákat. Most sem történt másképp: a Motorsport Magazin megkeresésére az Audi kommunikációs igazgatója, Jürgen Pippig a következő szavakkal illette a legfrissebb híradásokat: „Ez puszta spekuláció. Középtávú programunk van a DTM-ben és a WEC-ben is.”

A német lap kiemelte, ezzel a 2016-os F1-es debütálás lehetőségét akár ki is zárhatjuk, jóllehet, az autógyártó annak lehetőségét nem cáfolta egyértelműen, hogy a jövőben valamikor szerepet vállalnak a Forma-1-ben. A két év múlva történő bemutatkozás ellen elsősorban az idő rövidsége szól. Pippig szerint a felkészüléshez legalább három évre szüksége lenne egy vállalatnak. Az Audi ráadásul emellett az LMP1-es kategóriában igen komoly fejlesztésekbe kezdett, a WEC-sorozatban bevezetett új szabályok hatására. A Motorsport Magazin ettől függetlenül nem tartja elképzelhetetlennek az Audi F1-be érkezését – valamikor a távolabbi jövőben.

Videók