Ezüsthulladékként végezhetik a Red Bulltól ellopott ereklyék

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko biztosra veszi, hogy a győzelmi serlegeiket szombaton elrabló tolvajokat kizárólag az ezüst, nem pedig az ereklyék eszmei értéke érdekelte.


Mint arról már beszámoltunk, szombat hajnalban kirabolták a Red Bullt. A csapat Milton Keynes-i gyárába betörők hajtottak be autóval, majd ellopták a csapat serleggyűjteményét. Összesen 64 trófea tűnt el, köztük például Mark Webber és Sebastian Vettel győzelmi serlegei. "Csaknem a kupáink fele oda lett” – nyilatkozta a Bildnek Helmut Marko, a csapat tanácsadója. Az osztrák további részleteket is elárult a bűncselekményről, s kiderült, a rablás minden pillanatát rögzítették az ipari kamerák, melyek felvételeit jelenleg is vizsgálja a rendőrzés.

"Tíz álruhába öltözött férfi egy terepjáróval széttörte a kirakatot. A vitrint egy kalapáccsal betörték, és két és fél perc alatt már végeztek is” – mesélte Marko. Majd arról is beszélt, hogy a két autó közül az egyik egy Mercedes kombi volt. "Gyanítjuk, hogy az autóikat is lopták. Vélhetően az ezüstöt akarták. Amilyen hanyagsággal az autóba dobálták a serlegeket, biztosan nem azok valódi értéke számított nekik. Úgy véljük, hogy a serlegeinket be fogják olvasztani. Az ezüst ára jelenleg meglehetősen magas, az egyedi darabokat pedig csak úgy eladni nem tudják. Ahhoz ezek túlságosan feltűnőek” – fogalmazott Marko.

Hogy a Red Bullt pontosan mekkora kár is érte, a tanácsadó egyelőre nem tudta megmondani. Azt viszont nagyjából sejti, hogy a rablók mennyit nyerhetnek a serlegek ellopásával. "Ha öt-tíz kiló ezüsttel számolunk serlegenként, beolvasztva ezért pár ezer eurót kaphatnak. Ez nevetséges” – méltatlankodott az osztrák.

Videók