Ezt mondta Lewis Hamilton Michael Scumacherről

A másik legendát lekeresztapázta.


Elérhető közelségbe kerültek Lewis Hamilton számára Michael Schumacher rekordjai, ám a friss világbajnok mercedeses elődjét tartja a legnagyobbnak - írta az m4sport.hu.

 
 Michael Schumacherhez hasonlóan 33 éves korára jutott el az ötödik világbajnoki címéig, szintén egy korszakot meghatározó domináns csapat tagja, amellyel együtt halmozzák a sikereket, és egyelőre nála sem látni még, hol lehet a csúcs. Lewis Hamilton címvédésével újabb lépést tett fölfelé az F1-es piramison: Juan Manuel Fangio mellé ért, és már egészen közel van a legtetejéhez.
 
Hamilton – aki 2013-ban éppen Schumachert váltotta a csapatnál – ugyanakkor nem akar még ennyire messzire menni. Szerinte továbbra is a hétszeres világbajnokot tekinthetjük a legjobbnak. „Michael még mindig messze van a futamgyőzelmek számát tekintve, és meg kell mondani, hogy még mindig ő minden idők legjobbja. Fangio pedig versenyzői szempontból mindenki keresztapja marad. Nagyon tisztelet őt az eredményeiért, amiket egy ilye veszélyes korszakban ért el. Megtiszteltetésnek érzem, hogy a nevem az övé mellé került.”

Videók