Ezért pokoli nehéz házon belül legyőzni Verstappent Hill szerint

A holland úgy fogyasztotta a csapattársakat, mint mások a reggeli kekszet, majd jött Sergio Perez, de vajon világbajnok is lehet a mexikói idén?


Noha csak két versenyen vagyunk túl a Forma-1 2023-as szezonjában, nincs új a nap alatt idén sem: A Red Bull a leggyorsabb, és a riválisoknak nagyon hamar kellene hatalmasat javulni, hogy ez változzon.

Ha ez nem sikerül, csak egy ember állíthatja meg Max Verstappent a harmadik világbajnoki címhez vezető úton, Sergio Pérez. Mégis, ha jobban belegondolunk, a mexikóinak talán nehezebb dolga lesz idén, mint mondjuk Lewis Hamiltonnak 2021-ben, hisz házon belül kellene legyőznie a hollandot. Hasonlóra épp a hétszeres világbajnok egyik korábbi ellenfele, Nico Rosberg volt képes, aki 2016-os címét követően köszönte és visszavonult.

Damon Hill úgy gondolja, Sergio Perez idén nem adja majd könnyen magát.

„Checo tudja, mivel néz szembe, de nem fogja bedobni a törölközőt harc nélkül, ami érdekessé teheti az idei évet.”

„A probléma az, hogy Max a személyiségét is felhasználja és nyomást helyez a csapatra, hogy a sikere biztosan ne legyen veszélyeztetve Perez által.”

„A sport ezen aspektusából nézve minden lehetőséget meg kell adniuk Checonak, hogy ugyanolyan eséllyel bizonyíthasson. Verstappenék komoly nyomást fognak helyezni az istállóra.”

„Egyszer majd előhúzza az ütőkártyát a zsebéből és azt mondja: én vagyok a jövőtök, az egész projektet körém építettétek.”

A holland már a negyedik csapattársát fogyasztja a csapatnál, és Hill arra is kitért, hogy ha van már egy hozzá hasonló vezérbika, az új arcokat nem feltétlen fogadják tárt karokkal, vagy dolgoznak velük akkora lelkesedéssel, mint Verstappennel.

„Bármi is történjen, a hollandok nem fognak fejet hajtani senki előtt. Láthatták a szaúdi nagydíj után Maxot, szerintem nem túlzás duzzogásnak hívni, amit csinált. Rendkívül boldogtalannak tűnt a dolgok alakulása miatt. Nem szeretnek másodikként befutni.”

A mexikói mindössze egy pontra van csapattársától, hajszájuk a győzelemért Ausztráliában folytatódik a március 31. hétvégén.

Borítókép: Tith Zsombor / Sport365

Videók