Ezért nem működne a Verstappen-Hamilton páros a Red Bullnál

Helmut Marko a Red Bull tanácsadója úgy véli, hogy a hétszeres világbajnok érkezése csak tele lenne problémákkal.


A szezon végén felröppentek a pletykák arról, hogy Max Verstappen és Lewis Hamilton esetleg csapattársak lehetnének a Red Bullnál.

Míg maga a hétszeres világbajnok tagadta, hogy bárki is felvette volna vele a kapcsolatot a Red Bull táborából, Christian Horner csapatfőnök arra célozgatott, hogy apja, Anthony Hamilton érdeklődött egy esetleges üléslehetőségről a bikásonál.

De ha az opció mindkét fél számára felmerült, vajon együtt dolgoznának-e az egykori kíméletlen bajnoki riválisok? A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko úgy véli, hogy ez nagyon nehéz lenne a közös múltjukat tekintve.

"Verstappen és Hamilton egy csapatban sosem fog működni. Túl mély érzések vannak még Verstappenben a 2021-es szezonban történtek miatt" - mondta az OE24-nek.

Marko a két rivális 2021-es Brit Nagydíj első körében történt balesetére utal, amikor Hamilton megpróbálta megelőzni Verstappent a Corpse kanyarban, de végül összeütköztek és a holland elképesztő nagy tempóval csapódott bele a gumifalba.

A páros olya nagy sebességgel ütközött össze, hogy Verstappen körülbelül 160 km/h-val csapódott bele a falba, aminek következtében kórházba is kellett szállítani.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók