Ezekkel a gumikkal rajtol az Osztrák Nagydíj

A Pirelli kiadta melyik keverékeket kapják a versenyzők.


A Pirelli kiadta melyik keverékeket kapják a versenyzők a hétvégi F1-es Osztrák Nagydíjon.

Ahogy az ezt megelőző szezonban, az ideiben is minden versenyhétvégén három különböző keverék áll a versenyzők rendelkezésére az öt verzióból. Az egyszerűbb megértés érdekében már tavaly bevezette a gumigyártó, hogy minden versenyen a keményebb keveréket jelöli fehér színnel, a közepeset sárgával, míg a leglágyabb keverék a piros jelölést kapja.

A hétvégi osztrák versenyre a C2 (kemény), C3 (közepes), C4 (lágy) keverékeket viszi a gyártó.

Fontos döntést is meghozott a bajnokság hivatalos gumiszállítója. Az előző szezonban minden versenyre a csapatok választhattak, hogy a versenyzők melyik gumikeverékből hány szettet kérnek a rendelkezésre álló (minden versenyzőnek azonos) keretből. Ez versenyzőnként is eltérhetett csapaton belül és különböző taktikák kidolgozására adott lehetőséget.

Az idei szezonban a koronavírus okozta nehezebb logisztika és gyártás miatt, minden versenyző minden versenyre nyolc szettet kap a leglágyabb, három szettet a közepes, és két szettet a kemény gumikból. Természetesen csapaton belül a versenyzők között a gumi szettek nem cserélhetőek, minden versenyző csak a sajátjait használhatja.

Borítókép: Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images
Forrás: Tóth Zsombor /shootthespeed.com

Videók