„Ez nem volt jó verseny Mick számára" - Ralf Schumacher

Mick Schumacher nagybátyja mondta el véleményét az Emilia Romagna Nagydíjról.


Az eddigi legjobb pozíciójából rajtolt, mégsem tudott pontot szerezni az Emilia Romagna Nagydíjon a Haas pilótája, Mick Schumacher. A fiatal pilótának nagy álma volt a pontszerzés, de ez Imolában nem jött össze.

A német pilóta megpördült a nedves aszfalton, ami miatt megpördült, ennek pedig Fernando Alonso itta meg a levét. Az Alpin pilótája ennek következtében kiesett a versenyből.

A német pilóta megpróbálta visszaszerezni a pozícióját, de végül újra megpördült, így nem tudott pontot szerezni, végül a 17. helyen ért célba.

Schumacher így nyilatkozott a versenyt követően. 

„Azt hittem, tudom irányítani az autót, tévedtem”

A nagybátyja, Ralf Schumacher már élesebben fogalmazott, a Sky szakértőjeként: „Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Túl későn fékezett, ezt nem kellett volna”.

„Ezt a hétvégét vissza kell néznie, mert úgy láttam, csak egy kicsit maradt el Magnussen teljesítményétől. Ha egy pontot érő pozícióból indulsz, kétszer elveszíted az uralmat az autód felett és az utolsó előtti helyen értél célba, nem nevezheted jó versenynek.”

Schumacher csapattársa, Magnussen a kilencedik helyen végzett Imolában.

A dán pilótának ez volt a harmadik versenye, ahol a legjobb tízben végzett.

Schumacher azonban még nem mondott le a céljairól.

„Megvolt a tempónk, hogy legalább a pontszerző hely közelében maradhassunk. Talán túl közel mentem a 2-es 3-as kanyar közötti részen túl nagy kockázatot vállaltam a rossz rajt után. Keményen nyomtam, hogy utolérjem őket, de ha nem vesztem el az uralmat az autó felett, akkor sem tudtam volna többet."

Arra a kérdésre, hogy csalódott volt-e az eredmény miatt, így reagált:

"Nem arról van szó, hogy frusztrált vagyok. Ez kellemetlen, mert természetesen szerettem volna pontszerző helyen végezni és a legjobbak ellen küzdeni. De ha dolgok rosszul alakulnak, minden dől mint a dominó. Remélem most már csak jó pillanatok jöhetnek."

Borítókép: 

Videók