Ez az Aston Martin stratégiája Alonso megtartására

Mike Krack tisztában van azzal, mivel tudja meggyőzni a spanyolt.


 Fernando Alonso egyelőre kivár, mielőtt döntést hozna a jövőjéről. A spanyolnak, aki 16 ponttal a nyolcadik helyen áll a pilóták összesített tabelláján, idén lejár a szerződése az Aston Martinnal, így csak rajta múlik, hogy hosszabbít-e vagy csapatot vált.

A másik lehetőség a visszavonulás lenne, ám a 42 éves versenyző úgy tervezi, hogy továbbra is az autósport elitjében versenyez majd.

A 2024-es szezon nem sikerült olyan jól, mint a zöldben való debütálása, Bahreinben a kilencedik, Ausztráliában pedig a nyolcadik helyen végzett. Legjobb helyezését Szaúd-Arábiában érte el, ahol a legjobbat kihozva az AMR24-ből, az ötödik helyen végzett.

Az Aston Martin nem túl biztató szezonkezdése aggasztja az oviedói születésű pilótát, aki már elárulta, hogy nyárig vár a jövőjéről szóló döntéssel.

A silverstone-i alakulat terve azonban az, hogy 2023-ban a McLaren stratégiáját másolja le. Vagyis a versenyek előrehaladtával egyre jobban fejlődni, amíg a kampány második felében képesek lesznek kihívást jelenteni a Red Bulloknak.

Meglátjuk, hogy a fejlesztésekkel versenyképesebb lesz-e az autó, és Fernando is aspirálhat-e a dobogóra (tavaly nyolcszor állt jutott fel), de az igazság az, hogy jelenleg még nem a dobogókért küzdenek.

"Fernando jelezte, hogy ha folytatni akarja, mi leszünk az elsők, akiket meghallgat. Meg kell várnunk, hogy mi történik a következő néhány versenyen, de az első dolog, hogy tiszteljük Fernandót, időt kell adnunk neki, hogy átgondolja, mit akar tenni. Úgy gondolom, ha egy ilyen bajnok van a csapatodban, akkor időt kell adnod neki, hogy meghozza a döntését" - mondta Mike Krack a Sky Sports F1-nek.

A zöldek főnöke tisztában van azzal, hogy Alonso számára a legjobb módja annak, hogy ne távozzon, ha a jelenleginél erősebb autóval rendelkezik.

"Ha egy jó autót adunk neki a következő néhány futamra, talán megkönnyítjük neki a döntést. Az olyan született bajnokok, mint ő, nem a tizedik, hatodik vagy ötödik helyért akarnak küzdeni, hanem nyerni akarnak. A mi feladatunk, hogy a lehető legjobb autót adjuk nekik" - tette hozzá.

A recept tehát pofon egyszerű, fejleszteniük kell a versenygépen, és ha ez sikerül, elcsábíthatják Alonsót még egy idényre.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365

Videók