Elképesztő, mi történt a Red Bull ellopott trófeáival!

Megkerült a Red Bull Racing Milton Keynes-i főhadiszállásáról ellopott trófeák egy része – adta hírül a nyomozást végző Thames Valley rendőrség. A serlegeket a beszámoló szerint egy tóból halászták ki Sandhurst közelében.


A hatóságok – lakossági bejelentés alapján – mintegy 20 trófeát találtak a Horseshoe tóba dobva. Ezeket a serlegeket hamarosan visszajuttatták a Red Bull főhadiszállására, ahová december hatodikán törtek be. A tettesek akkor összesen 64 trófeát tulajdonítottak el, többek között Mark Webber és Sebastian Vettel győzelmi serlegeit. Később az is kiderült, hogy az ipari kamerák a rablás minden pillanatát rögzítették, így a rendőrség ezeket a felvételeket is megvizsgálhatta.

"Nagyjából 20 trófeát találtunk meg, de még zajlik az egyeztetés a Red Bull csapatának vezetőivel, hiszen néhány serleg megrongálódott – idézi a BBC Chris Oakman nyomozót. - Továbbra is arra kérjük a lakosságot, hogy lépjen kapcsolatba velünk, ha van információja a bűncselekményről, avagy újabb serlegekre – esetleg azok darabjaira – bukkan a Horseshoe tó közelében” – tette hozzá.

A csapatvezető, Christian Horner már az eset után is „értelmetlen bűncselekményként” jellemezte a rablást, elmondása szerint ugyanis a trófeák többsége másolat, ezüsttartalmuk pedig igen csekély. A brit szakember szerint a most napvilágra került információk is arra utalnak, hogy a betörés értelmetlen volt. "Mindezt az a tény is alátámasztja, hogy néhányat az ellopott trófeák közül bedobtak egy tóba és ezek meg is sérültek is” – mondta a negyvenegy éves sportvezető.

"A csapat számára nagyon sokat jelentenek ezek a trófeák, anyagi értékük viszont igen alacsony, az a kár pedig, amit a betörés okozott a csapat főhadiszállásán meglehetősen komoly volt. Reményeink szerint ezeket a trófeákat most visszajuttathatjuk oda, ahová valók, azaz a gyárépületünkbe, azokról pedig, amelyek nem kerülnek meg másolatokat készíthetünk” – zárta gondolatait Horner.

Videók