Egy meglepő utolsó pillanatos változtatás is segített Leclercnek

Szorította őket az idő, hogy időben elkészüljenek az időmérőre.


Charles Leclerc a Monacói Nagydíj pole pozíciójának megszerzése után megerősítette, hogy Ferrarijában az időmérő előtt még egy utolsó pillanatbeli motorcserét hajtottak végre.

A monacói versenyző a harmadik hazai pole pozícióját szerezte meg Monte Carlo utcáin, miután a második és harmadik szabadedzést is az élen végzett.

Ezt követően azonban elismerte, hogy szorította őket az idő, és kérdéses volt, hogy egyáltalán részt vehet-e a kvalifikáción, mivel a Scuderia úgy döntött, hogy új erőforrást szerel a Ferrarijába.

Ezt a meglévő motorállományából tették meg, így nem jár büntetéssel - és az olasz csapat megerősítette a RacingNews365-nek, hogy ez egy elővigyázatossági intézkedés volt.

„Ott volt a motorcsere, amit nagyon az utolsó pillanatban kellett megtennünk, és voltak kétségek, hogy a szerelők meg tudják-e csinálni időben vagy sem, de hihetetlen munkát végeztek" - mondta Leclerc a Viaplay-nek az edzés után.

Leclerc 1:10.270-es ideje több mint másfél tizeddel volt jobb Oscar Piastri idejénél, aki mellé sorakozik majd fel a rajtrácson az első sorban. Mögötte csapattársa, Carlos Sainz indulhat majd, a másik McLaren Norrissal pedig az első négy helyezettet egészíti ki.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Videók