Ecclestone szerint nincs veszélyben az idei vb

Az exfőnök szerint a minimális 8 futam simán tartható.


A sportágat évtizedeken keresztül irányító Bernie Ecclestone szerint az idén legalább nyolc Forma-1-es futamot meg lehet rendezni.

"A tulajdonos Liberty Media nyolc nagydíjat biztosan gond nélkül le tud bonyolítani" - mondta a 89 éves brit mágnás a Sunday Express lapnak. A szabályzat szerint minimum nyolc verseny kell ahhoz egy idényben, hogy világbajnokot lehessen hirdetni.

Az F1 irányítói jelenleg 15-18 futamot terveznek 2020-ra. A sorozat 71. idénye a koronavírus-járvány miatt nem kezdődött el márciusban, és az eredetileg 22 futamosra tervezett világbajnokságból eddig tíz viadal maradt el.


Az első futa Spielbergben lehet.

Fotó: Vladimir Rys Photography/Getty Images


Legutóbb a június végére tervezett Francia Nagydíjat törölték, a mostani tervek szerint Ausztria után Nagy-Britannia, majd a Hungaroring következne.

A feleségével egy Sao Paulo melletti farmon élő Ecclestone ennek kapcsán közölte, a zárt kapuk mögött sorra kerülő Osztrák Nagydíj jogdíját a rendezőknek vélhetően nem kell kifizetniük majd a Liberty Mediának, mivel egyáltalán nem lesz jegybevételük.

Borítókép: Mark Thompson/Getty Images

Ecclestone ragyogó évre számíthat:

Sport365.hu - Bernie Ecclestone-nál tele a tank: 89 évesen újra apa lesz

Bernie Ecclestone negyedszer is apa lesz. A 89 éves brit milliárdos szerint egyáltalán nem meglepő, hogy ismét szülői örömök elé néz. A 89 éves milliárdos közel 40 évig volt a Forma-1 vezére. 2017-ben jelentette be visszavonulását, azonban úgy tűnik otthon sem tétlenkedett. Harmadik felesége, a 44 éves Fabiana Flosi ugyanis gyermeket vár.

Videók