Ecclestone elmondta, mi a baja a tradicionális versenyhelyszínekkel

Bernie Ecclestone régen azt sem tudta, hol van Szocsi, mert máshol keresgéltek Oroszországban. A brit üzletember azt is elmondta, mi a baj a tradicionális helyszínekkel.


2012 után újabb pálya debütál a Forma-1-ben, köszönhetően Szocsinak. Ecclestone nem tagadja, korábban meg sem fordult volna a fejében, hogy a Fekete-tenger partja legyen a helyszín. “Hogy őszinte legyek, iszonyatosan régóta próbálkoztam”- mondta Ecclestone a Sky Sportsnak.

Szocsi nem az a helyszín, amit évek óta fontolgatott. “Az életben olykor a dolgok nem igazán terv szerint történnek. Igazából a 70-es évek vége óta próbálkoztam… Sosem hallottam Szocsiról. Azt sem tudtam, hol van. Olyan nyilvánvaló helyekkel próbálkoztunk, mint Moszkva, Szentpétervár. De nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetünk” - jelentette ki. - Nagyon elégedett vagyok azzal, amit tettek és elértek. Pontosan azt tették, amit kértünk tőlük”- mondta a brit.

Egy pillanatig sem fordult meg a fejében, hogy az ukrán-orosz helyzet akadályt jelenthet a nagydíj számára. “Nem. Sosem aggódtam miatta - jelentette ki. - Nem aggódtam a mi kötelezettségeink és az ő kötelezettségeik miatt sem. Van egy megállapodásunk, és tiszteletben tartjuk azt.”

Megerősítette, éveken keresztül Szocsiba fognak utazni, és biztos helye van a naptárban. “Úgy tűnik, mindenki nagyon elégedett a létesítményekkel, amiket építettek számunkra” - mondta.

Brundle arra is kíváncsi volt, mennyire tartja szem előtt azt, hogy a naptár kiegyensúlyozott legyen: Spa, Monza, Monaco, új helyszínek, utcai pályák. “Az biztos, hogy meg kell tartani pár régi és tradicionális futamot. De az a baj ezekkel a régi eseményekkel, hogy a régi és tradicionális módon akarnak működni. Be kell lépniük az új világba, kicsit több promóciót kell végezniük. Több reklámot.”

Videók